+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

Za nami je razburljivo in doživeto leto v v dijaškem domu Vič, kjer smo bivali, se učili, prenašali pohištvo, se zabavali in še kaj. Največji izziv je predstavljalo zgodnje jutranje vstajanje in lovljenje avtobusa.

Poskušali smo kar najbolj kvalitetno preživeti popoldanski prosti čas. Ob sredah smo se pod vodstvom Maje Kuzma učili mednarodnega znakovnega jezika.  Imeli smo več delavnic po metodi gledališke pedagogike. Pod mentorstvom Brigite Leban smo uspešno nastopali po okoliških šolah s predstavo Zgodba o polžku, ki je pomagal deklici. Študentje iz AGRFT-ja so o naših mladostnikih in življenju posneli kratki dokumentarec. Organizirali smo kitajski večer, kjer sta nas Nik in Lučka s svojim pripovedovanjem, kitajskim čajem in drugimi kulinaričnimi dobrotami popeljala v daljni Chendu. S poezijo gluhih smo se navdušenim gledalcem predstavili na različnih prireditvah. Dijaki so pomagali na mednarodni konferenci gledališke pedagogike in na festivalu Igraj se z mano, kjer so mimoidoče učili enoročne abecede gluhih.

Povezovali in družili smo se s polnočutnimi dijaki iz Dijaškega doma Vič in se vključili v nekatere njihove aktivnosti: nastopali smo s poezijo gluhih in pripravili tiramisu za sprejem fazanov v dijaško skupnost, nastopili na novoletni prireditvi z večerjo.

Zanimivo sodelovalno doživetje smo imeli v Escape Room-u, kjer smo morali napeti skupne moči in rešiti uganke, da smo pobegnili iz sobe. Obiskali smo Muzej iluzij in tekmovali v podiranju kegljev na bowlingu. Ob koncu leta smo imeli zaključni piknik, kjer so naši fantje dokazali, da znajo zakuriti ogenj in speči odlične čevapčiče. Naslednji dan smo se odpeljali na Koroško, kjer smo obiskali rudnik Mežica (podzemlje Pece) in se skozi rove podali eni na kolesih, drugi na kajakih.

Po napornem letu se že veselimo zasluženih počitnic, drugo šolsko leto pa novih skupnih dogodivščin.

Lučka in Veronika skupaj z mladostniki

Dostopnost