+386(0)1 5800 500 info@zgnl.si

Februarja smo skupaj z domskimi dijaki organizirali športni dogodek. Dogodek je bil namenjen druženju in popestritvi popoldanskih aktivnosti v domu ter spodbujanju aktivnejšega preživljana prostega časa. Odvil se je v sredo, 22. 2. 2023, ob 17. uri. Sodelovali so dijaki iz enote v Dijaškem domu Vič, ki so samostojno izoblikovali 2 skupini ter jih poimenovali Živalski vrt in Kralji kaosa. Skupini sta se pomerili na poligonu, za premagovanje katerega so bili potrebni hitrost, natančnost, ravnotežje, moč, koncentracija, taktiziranje in timsko delo. Na dogodku so se nam pridružile znane osebe iz resničnostnega šova na podobno tematiko. Kralji kaosa so med tekmo velikokrat povedli, a se Živalski vrt do zadnjega niso predali in vedno znova izenačili rezultat. Napeto je bilo vse do konca, ko je bil rezultat 9:9, tako da je o zmagovalni ekipi odločal zadnji dvoboj. Sreča in sposobnost sta bili tokrat na strani Kraljev kaosa, ki so tekmo dobili s končnim rezultatom 10:9.

Vsi udeleženci so prejeli medalje za sodelovanje, zmagovalna ekipa pa si je prislužila nagradni izlet, a tudi poraženci niso ostali praznih rok. Tekmovanju je sledilo druženje z znanimi povabljenimi in pogostitev s pico.

Zmagovalna ekipa je odšla na nagradni izlet v Park vojaške zgodovine v Pivko. Tam smo si poleg obiska muzeja ogledali še notranjost podmornice in se preizkusili v simulaciji letenja vojaškega letala MiG-21.

Dostopnost